Dedikasi

Anas sayang, blog ni ibu dedikasikan untuk anak ibu sayang, segala suka duka anas bersama ibu ngan papa ada tercatat disini, IsyaAllah ibu akan teruskan catatan ini sampai bila2....selain itu blog ini juga untuk papa mengikuti perkembangan ibu ngan anas...anas sayang.....we love you so much muah!! muah!!

Thursday, November 4, 2010

Semua tak menjadi - part II



hari ahad pulak

malas nak gi zoo hari ahad...bukan apa nnt kalu keluar mesti balik lambat dah la esoknya nak kerja kesian anas kena bangun awal2 dah la jalan2 dia penat kan....so hr ahad kita santai2 jer...kebetulan kat blok sebelah ada kenduri pertunangan...jangan tak tau orang sekarang bertunang oun dah macam kenduri kahwin dah siap tempah khemah ada marhaban segala...


 besar dah anak ibu.....apa2 hal pun kita snap2 dulu ya nas...dalam keter pun jalannnn!!!

 ambik gambar drebar jugok...kan kecik hati kan

 apehal la ibu aku ni...suka sangat ambik gambar..tak paham!!!!

ibu ngan papa memang plan nak pegi lepas zohor la kan...so dalam kul 2 lebih tuh kitorang turun la nak pergi kenduri pastu terus keluar la pergi jalan2 bawak buadak ni main2 kat mana2 taman kan...so bawak lah bola sekali....tapi turun2 tuh tengok2 orang dah lipat meja susun kerusi dah...aik dah habis ke kendurinya...cepat sangat la pulak...so tak jadi la makan kenduri...terus ke kedai makan...ya la perut tengah lapar nih...


 anak bapak

 duk dediam ya...ibu ngan papa lapor nih nas...

so, ke klang la kita...makan kat kedai nasi padang....pastu nak jalan2 jamu mata kat kedai perabot + elekterik nak tengok2 peti ais ngan kabinet lcd....lepas makan lepas jamu mata terus ke Jusco Bukit Tinggi..kata nak beli Big Apple....kat JJ Bukit raja takdok ya.....pastu kitorang nak tengok citer hindustan...tapi ni bukan cintan cintun guling2 tujuh gunung tu ya...ni citer ular manusia...hisssssss

 anas makan keropok moni!!!
(baca cam iklan tu ya)

 wat muka bila ibu nak ambik gambar dia....geram je nak geget


 eh tengok apa tu nas?????????

cing!!! cing!!!

ibu suka makan kat kedai nasi padang.....lauk2 dorang best2 la pastu macam kalu ikan tu fresh2...ibu makan simple2 jer...ikan kembung rebus pastu ulam2 cicah sambal belacan...sedap ikan kembong dia segar gitu...ibu kalu makan kat luar memang camni kalu tak ikan bakar mesti nak yang rebus2 camni...tak suka yang lemak2...anas p un makan jugak ibu suapkan

 dah sampai JJ Bukit Tinggi

 budak buas kena duk dalam stroller kalu tak kita kena marathon mengejar dia

 pok joe yang dikartun kan hehehe ambik lah wat profile picture kat fb

 rehat jap
ni ibu bagi peluang dia jalan...kesian dia tengok je orang lari2...dia kalu ngan papa dia tak berani nak keluar...kalu  ngan ibu...dia berani pulak...padahal ibu yang selalu keluar suara petir nih

 pastu ada mainan ni bayar 2 hengget main 5 minit keter pakai remote control tuh...bukan main suka lagi dia jenuh nak balik dia tak nak balik nak main...takpe nnt hr jadi 2 tahun suruh papa belikan ya...


tapi citer hissssss ni takdok pulok kat JJ bukit tinggi nih.. nak tengok magika full house pulak...so jalan2 je la kat jusco tuh...beli big apple 6 biji pastu gi window shopping kat jusco..beli barang2 anas.....beli puting, botol susu, minyak baby dan macam2 lah...samua untuk anas lah..dah lenguh jalan2 balik rumah...tidoooooo

bila la pulak boleh pegi zoo nih...tahun depan la gamaknya...skang ni pulak musim hujan...tak syok lah..takpe lah nas kita tengok binatang kat tv je lah.....

with love,

4 comments:

cKyN WaN said...

alahai anas dah besar! jgn degil2 okeh

AMIEROZIANA said...

kita tak degil la cik ikin...cuma nakal je sikit hehehehe

*azni* said...

besh nye anas g jln2..lain kali aunty nak ikut boleh?

AMIEROZIANA said...

jom...nnt leh jumpa ngan baby izul..boleh main sama2 hehehe