Dedikasi

Anas sayang, blog ni ibu dedikasikan untuk anak ibu sayang, segala suka duka anas bersama ibu ngan papa ada tercatat disini, IsyaAllah ibu akan teruskan catatan ini sampai bila2....selain itu blog ini juga untuk papa mengikuti perkembangan ibu ngan anas...anas sayang.....we love you so much muah!! muah!!

Tuesday, November 2, 2010

iklan2 kat paper




sejak dah jadi mak ni kan sangat alert pasal iklan2 kat paper skang nih....baru perasan pasaraya2 cam giant ke tesco ke care4 ke doarang akan buat sale susu & pampers hari minggu...kalu pegi hari minggu mestu murah dari hari biasa...biasa lah kita org yg duit tak berapa nak ada ni kalu boleh nak beli time murah la...kalu orang duit berkepok pegi shopping tak payah tengok tag harga tu lain citer lah ya.....



so, sakang nih kalu paper hari jumaat/sabtu tu penuh la iklan2....ibu suka sangat tengok2 iklan2 tuh...so kitorang boleh plan la nak gi shopping keperluan anas kat mana...kalu giant murah kita gi serbu giant..kalu tesco murah kita gi serbu tesco...nasib pasaraya ni dekat2 je...tapi kadang2 beli kat 99 je lagi murah....


bukan pasal tengok keperluan anas je.....keperluan ibu ngan papa pun boleh tengok kat iklan kat paper nih...contohnya gurdian ke watson ke selalu la ada wat iklan kat paper kalu dorang buat sale kan.... so boleh cek la kalu ada keperluan dah habis boleh jugak pegi beli......tapi tak tahulah ibu memang suka jer tengok2 iklan2 ke pamplet2 ke flyers2 ker...tak tahu la naper tak kira la pasal apa pun kalu jumpa mesti ambik dan tengok....

 

iklan perabot2 dan keperluan rumah pun lagi ibu suka tengok....tak boleh gi tengok kat kedai tengok iklan ni pun dah best dah....pastu berangan2 la nak beli kan...berangan je la...dah duk pun rumah kecik je mana lagi nak sumbat kalu nak beli lagi kan....tapi ibu skang tengah duk cari cabinet untuk letak lcd...cabinet yg kat rumah tuh masa guna tv biasa lagi kalu boleh ibu nak beli yg boleh lekatkan kat dinding...jimat ruang...kata rumah kecik je kan...ahaaa lagi satu ibu tengah duk cari peti ais baru.... ibu teringin nak peti ais yang dua pintu yg buka kekiri kekanan tuh... tapi kata dapur sempit jer...nnt mana nak letak peti ais tuh?????

ibu pun suka tengok iklan2 kat online jugak

www.ikea.com.my

www.giant.com.my

www.tesco.com.my
with love,

2 comments:

*azni* said...

mane2 pompuan pon azni rs cmtu kak..sbb azni pon sama..kalu jmpe pamplet ke iklan ke mesti nk belek n baca dulu...

AMIEROZIANA said...

tu la azni tak boleh beli boleh telek belek iklan pun dh ok dah kan???