Dedikasi

Anas sayang, blog ni ibu dedikasikan untuk anak ibu sayang, segala suka duka anas bersama ibu ngan papa ada tercatat disini, IsyaAllah ibu akan teruskan catatan ini sampai bila2....selain itu blog ini juga untuk papa mengikuti perkembangan ibu ngan anas...anas sayang.....we love you so much muah!! muah!!

Monday, November 23, 2009

Pureen & Kiko Clearance Stock Sale

:: anas dah siap dah ::
hari kejadian,

" pa...bangun la pa....kan hari ni nak kena bangun siap2 awal kul 10 nak kena ada sana dah...nanti orang ramai tau.......tak boleh nak golek2 lagi tau walaupun hari ni sabtu kan........"

bangun siap2..basuh kain baju kotor papa...jemur pastu siap2 kan anas.....ibu mandi...papa mandi...ni pun nak kena cakap ker...memang la mandi kan takkan la nak kuar tak mandi pulak........
:: hasil rembatan ::

kul 9.30 baru leh gerak........camner ni dah la tempat haram tak tahu kat mana....nasib baik la ibu dah siap2 print map ni.....thanks to google maps.......

tapi area seksyen 14 tu ibu tau la........rupa2 nya senang jer nak cari tempat tu.........kul 9.30 camtu dah sampai dah.....nasib baik jugak ibu dah tengok komen2 pembaca kat shoppingnsales.com so, senang la sikit kan .... so ibu dah tau lah mana nak park keter semua tu.....
:: baju siang - 9 pasang - harga rm6-rm 10 ::

so, keter parked kat wisma akedemi...rm3 jer perentry....so menapak tak la jauh sangat...sampai2 tu dah ramai dah oarang yang dah nak balik pun........ibu tengok sorang2 berobu gak la kut habis.......

masuk er cam tak boleh nak jalan.....camner ni nak pilih barang camner.......kat entrance tu jual toiletries, pampers, botol2 susu semua pastu baju2 tu semua kena ke khemah sebelah.......kat sini lagi la ramai orang.......so ibu tengok ramai dah ibu2 yang duk pilih2 baju.....

:: baju tidur - 6 pasang - rm 6-rm 10 ::

ibu ikut apa yang semua ibu2 buat kat situ...ambik bakul pastu pegi ambik jer mana baju yang berkenan pastu dah penuh bakul dah agak2 dah tak muat dah pegi duk tepi2 tu pilih yang mana berkenan kena ngan saiz2 anak2....kalau masing2 nak pilih kat tempat tu memang susah la...oarng lain sure tak boleh nak masuk punya......

anas sangat behave....anas duk ngan papa kat tempat ibu2 duk sorting...so dia suka la tengok orang ramai2 pastu duk agah2 dia.....

:: baby airiel punya - 2 baju tisur:4 baju siang ::

tapi puas hati la sebab memang betul2 murah la......harga paling mahal pun rm12

habis kat pureen tu singgah pulak kat kiko kat puchong.....ni pun ibu dah baca komen2 kat shoppingnsales, tapi saja la nak tengok betul ke tak.....memang hampeh tak happening lansung.......oarang pun dalam 2 ke 3 kerat jer yang ada.....

:: 2 short, 1 long pant, 1 overall ::

baju2 pun susah nak pilih sebab dia cam campur.....untuk baby boy lagi la tak banyak pilihan...untk baby girl banyak gak la...tapi harga still tak murah sama ngan kalu sale kat jusco jer...ibu beli anas 2 helai seluar pendek, sehelai seluar panjang ngan sehelai overall...tu jer yang ada, takder pilihan lansung....semua rm68..pastu ada lagi diskaun rm12 sebab beli antara rm60-rm79........so ibu bayar rm56...ok la....

balik dari kiko pegi rumah toksu nura alang2 dah dekat.....tidur sana....ahad lam kul 3 camtu baru balik.....
:: baru bangun tidur mokcek aisya dah snap2 gambar anas ::

:: main motor/keter mainan ngan mokcek aisya ::

:: dah nak balik dah ::

balik pun bukan terus balik rumah....singgah pulak kat mydin mall kat usj....bukan apa saja la ibu tak pernah sampai lagi...saja jer buang masa kan........

kebetulan nak cari puting susu anas....pstu takkan la nak bayar puting tu jer so beli la buku anas....jajan2 sikit......pastu boleh terlupa pulak nak beli nestum anas.....hari tu mama su cakap dah nak habis dah.....tengok Isomil anas......mahal pulak murah lagi kat 99 speedmart....

balik tu singgah pulak rumah wan.......anas dah tidur dah..ngantuk sangat la tu.....sampai kat rumah wan pun tak sedar........patsu pakngah kacau2...bangun melalak....semua orang tak boleh nak sentuh......pastu ibu mandikan....pastu anas sambung tidur balik lam buaian......

lepak2 lam kul 11.30 camtu baru balik........papa siap tengok citer 'roh sara' smapi habis la....ibu selamat terbongkang depan tv tu........tak cover lansung depan mertua....hihihi takper menantu baru sorang tak coleh nak compare2 lagi so boleh bermaharajalela lalalala........dasar menantu hantu hehehe...

ps: panjang la pulak entri ni....malas nak asing2 citer....

with love,

1 comment:

girl_perak said...

hehehe...
umi yang promot tak pegi pun...
coz suami keje and bajet lari la...
murah nye harga bju... rasa nyesal plak tak pegi
huhuhu