Dedikasi

Anas sayang, blog ni ibu dedikasikan untuk anak ibu sayang, segala suka duka anas bersama ibu ngan papa ada tercatat disini, IsyaAllah ibu akan teruskan catatan ini sampai bila2....selain itu blog ini juga untuk papa mengikuti perkembangan ibu ngan anas...anas sayang.....we love you so much muah!! muah!!

Friday, November 13, 2009

38.5 deg c biar betul???


:: ciannya bucuk ibu demam ya... ::

masa ambik rumah mama su semalam tak panas sangat lagi, tapi anas dah macam merengek2 la mebi tak sedap rasa kan....

pastu ibu tengok cam anas mengantuk jer.....so sampai rumah anas dah macam tak sabar2 dah nak tidur......

tanya mama su dia cakap last makan ubat kul 4 so kena tunggu kul 8 lebih cam tu la nak bagi ubat lagi kan........

kul 7.30 anas dah tidur dah, camner nak bagi ubat ni???? takpert la tunggu dia jaga lah, biasanya anas bangun minum susu dlm kul 12 ke camtu.........

ibu sekejap2 masuk rasa badan anas......macam makin panas jer ibu rasa.......risau ni......tapi anas tidur lena jer.........tak sampai hati lak nak kejut.........

tapi ibu pk takut suhu makin panas......pastu ibu kejut anas bagi makan ubat......ubat dah la tinggal sikit jer...pastu ibu tepon along jiran sebelah yang kerja kat klinik suruh dia bawak balik ubat demam.....nasib baik......kalau tak susah jugak papa takder ni.........

:: 38.5 deg c tu ::

eeee tingginya suhu badan anas......jangan la camni buat ibu risau jer....dah la cool fever tu tinggal satu tu jer........lepas ni nak kena ada stok ni.....

pas makan ubat tu, ibu basahkan tuala letak atas kepala.......cool fever tu macam tak cukup jer nak sejukkan kepala anas.......

badan lak ibu lap2.......anas macam tak selesa la kan basah2 tapi nasib baik dia tak marah nangis2.......dia siap boleh main lagi tu....mulut bising jer.........

pastu call papa...manalah tahu anas demam ridukan papa ker......so ibu bagi anas cakap ngan papa wat loud speaker......anas senyum2 jer bila dengar suara papa dia........mintak2 esok boleh kebah demam anas...

ibu rasa cam lambat jer suhu badan anas ni nak turun, takut jer makin naik....so ibu decided to mandikan anas........biar sejuk kan....anas macam syok jer kena mandikan.....siap nak main air lagi......
:: posing tetap jugak...ambik hati ibu ya ::

lepas dah mandi tu....anas tidur..........

pastu dalam kul 2am camtu anas terjaga nak susu...pastu ibu bagi ubat lagi......pastu anas taknak tidur...bila ib ubagi susu dia tolak pastu nangis nak ibu bangun main2 ngan dia.......so ibu layankan jer la....

ibu pun cam tidur tak nyenyak sangat sebab risau takut anas demam lagi teruk ker......kejap2 rasa badan anas......anas lak nak ibu tepuk2 jer dia......

kesian sangat tengok dia demam......ibu pun dah rasa seram sejuk jer dah duk peluk dia kan.....dah la manja makin manja la jawabnya.........

pagi tadi tak kul 6 lagi anas dah bangun dah.......ibu bagi susu pastu terus bagi ubat kat anas.......pastu bagi dia layan kartun sementara ibu siap2....kejap jer tengok dia dah peluh2 dah......lega sikit ibu...

:: sedihnya tengok anas sakit ::

ibu baru jer sms mama su tanya anas macamana...lega bila dengar anas dah ok sikit dah main dah pun....hari ni pun dia tak nangis.......Alhamdulillah......

with love,

1 comment:

cKyN WaN said...

anas chan! cepat2 sembuh ye =)