Dedikasi

Anas sayang, blog ni ibu dedikasikan untuk anak ibu sayang, segala suka duka anas bersama ibu ngan papa ada tercatat disini, IsyaAllah ibu akan teruskan catatan ini sampai bila2....selain itu blog ini juga untuk papa mengikuti perkembangan ibu ngan anas...anas sayang.....we love you so much muah!! muah!!

Monday, January 4, 2010

MICOST Malaysia International College of Science & Technology



bertolak dari rumah dalam kul 7.30 camtuh.....waktu pendaftaran dari kul 9am-1.00pm so sempat la....

pastu singgah kat senawang jumpa papa jap...papa cakap ada hadiah untuk birthday ibu....suprise nih...nnt ibu wat entry khas ya pasal hadiah yang papa bagi ibu tuh...ibu sangat soka hahahaha...thanks papa...



:: anas duk ngan tokki je, pokjo kat sebelah tu ::



:: tengok dah ngam dah tidur pun tokki yang pangku lam keter ::

pastu otw tuh benti bfast kat gemas, tokki, pokjo, ayah cik pekena nasi lemak ayam..ibu pekena lontong....maklumlah kawin ngan org keturunan jawa so ibu dah mula belajar makan lontong, tempe, soto...hehehe

ok...kita tengok sikit info pasal kolej ni ya........ni ibu quote dari web kerajaan melaka

Quote

Menjalankan IPTS dalam bidang Sains Perubatan. Usahasama dijalankan dengan UiTM bagi menjalankan Program Usahasama dalam bidang farmasi di peringkat Diploma.

Bil.Pelajar 2007: 99

Program Yang Ditawarkan

  • Diploma Farmasi KN 6951 secara kerjasama dengan Universiti Teknologi Mara (UiTM)

Tempoh Pengajian

  • Tiga (3) Tahun yang merangkumi enam (6) semester


Tahun 1 (Semester 1 & 2)

  • English
  • Islamic Studies
  • Chemistry
  • Mathematics
  • Biology
  • Pharmacy

Tahun 2 (Semester 3 & 4)

  • Statistics
  • Pharmaceutics
  • Drug therapy
  • Hospital pharmacy
  • Extemporaneous dispensing

Tahun 3 (Semester 5 & 6)

  • Hospital pharmacy training
  • Project/Presentation

Penganugerahan Diploma
Diploma akan dianugerahkan oleh UiTM untuk pelajar yang layak dan yang memenuhi syarat bergraduat.

Bantuan Kewangan
Bantuan kewangan dalam bentuk pinjaman akan diuruskan oleh pihak MiCoST.

Sila Hubungi:

Kolej Antarabangsa Sains & Teknologi Melaka (MiCost)
Blok A, Kompleks World Youth Foundation
Ayer Keroh
75450 Melaka.
Tel: +606-2329172
Faks: +606-2325368
E-mel: info@micostkolej.com
Laman Web: www.micostkolej.com

Unquote

pokjo ni agak cemerlang la belajar...anas sila 'nurung' ya.... masa PMR dia dapat 9A..pastu SPM pun dapat 9A jugak...then sambung wat matriks kat Perak dalam Sains Hayat...tapi apply UPU dapat U kat serawak dalam Sains Comp pastu tak nak pegi.......

last2 isi SPA n UiTM pastu dapat la MICOST ni tapi pokjo dapat under Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), so sepanjang pengajian tu KKM
la yang akan tanggung and dapat elaun lagi bulanan...so nnati bila dah kuar terus terjamin dapat kerja under KKM...kal uberminat nak sambung degree boleh apply 4 half sallary or dapat scolarship dari KKM.....

so harap2 pokjo belajar rerajin ya.....

ok sambung lak ya...

sampai MICOST lam kul 10 lebih cam tu la tak ramai student yang daftar...mengikut cakap pak guard kat situ intake bulan 1 ni tak ramai nnt bulan 6 nnti ramai la...lgpun kolej ni baru lagi so tak ramai la student....

dah habis daftar semua gi hantar barang2 kat asrama..pi mydin mall beli kelengkapan yang mana tak cukup lagi tuh....MICOST ni dekat jer ngan ZOO MELAKA sebelah jer......pastu dekat lak ngan mydin Mall tuh..so senang sangat senang pkjo nak beli apa2...kolej pun dekat jer ngan tempat belajar....

bali kdari mydin hantar pokjo pastu kitorang gerak gi bandar hilir melaka....niat nak bawak tokki gi A Famosa la semua la.....tapi hujan la pulak dah la jalan jem giler lam bandar tuh sangat la hampeh ibu dah pening2 pala dah time tuh anas pun dah meragam dah ngantuk nak tidur dah......so tak boleh la nak jalan2 round2 jer la ngan keter......



:: ambik gambar dari dalam keter jer ::



:: Eye on Melaka ::

keluar dari bandar hilir tuh terus balik ke Klang.....balik kitorang ikut jalan dalam tak ikut highway...singgah makan kat pantai klebang......pastu terus chow dah takder mood dah nak jalan ke apa ker.....penat seh!!!




:: layan aksi anas yang dah ngantuk dalam keter ::

sampai rumah lam kul 9 lebih camtuh...boleh terlepas lak jalan nak ke Klang dari tol senawang tuh.....hujan lebat ibu lupa nak bgtau ayah cik kena ambik lane kiri sedar2 dah sampai kajang dah...pastu kuar tol sungai besi masuk kesas kat bukit jalil nung.......

anas tidur tak bangun2 sampai la pagi tuh.....penat lah tu...

with love,

4 comments:

xynapster said...
This comment has been removed by the author.
xynapster said...

Assalammualaikum, tetiba tercampak kat blog adik ni. Kalau dah tercampak tu msti malas nak bangun "back" balik, terpaksalah baca apa yang terkandung dalam blog yang adik wat. Best gak cerita adik ni, hahaha. Apa pun selamat datang ke-negeri bersejarah Melaka. Oklah harap tidak putus disini. Lawatlah blog abg, mesti sesuai untuk adik yang bergelar student ni. Sebab blog tersebut adalah blog radio. Dan abg rasa terhangat kot sekarang. Hahaha masuk bakul angkat sendiri pulak. Ok ni alamat blog abg tu. Adik klik je sini ye. XY Radio Online. Semoga berjaya dalam kuliah ye. Assalammualaikum

Anonymous said...

ownInside last year's market the past [url=http://www.salevivi.com]ルイヴィトン 通販[/url]attracted a lot of decoration companies [url=http://www.salevivi.com]ルイヴィトン 財布[/url]calls in favor of celebration which tells [url=http://www.salevivi.com]ルイヴィトン 財布[/url]relocated to the more appropriate location http://www.salevivi.com[/url] industry professionals is a very scenario http://www.salevivi.com[/url] your baby safe although in the car You will

Anonymous said...

saya nak tanya.. micost ni macam mana? swasta or kerajaan?