Dedikasi

Anas sayang, blog ni ibu dedikasikan untuk anak ibu sayang, segala suka duka anas bersama ibu ngan papa ada tercatat disini, IsyaAllah ibu akan teruskan catatan ini sampai bila2....selain itu blog ini juga untuk papa mengikuti perkembangan ibu ngan anas...anas sayang.....we love you so much muah!! muah!!

Monday, January 25, 2010

Homeopathy



Semalam bawak anas gi buat rawatan homeopathy kat TTDI Shah Alam....atuk ngan wan yang bawak datang sini.....anas kan ada asma tapi tak teruk la....tu la yang dia selalu demam and batuk selsema tuh...

Lupa la pulak nama doc tuh....dia cakap budak yg kena asma nih sebab antibodi dia terlampau aktif tu yg kena asma pastu kulit tak tahan tu.....ibu ingatkan antibodi lemah rupanya terlampau aktif antibodi anak ibu nih.......
Apakah Homeopathy
'Homeo' bermaksud persamaan manakala 'Pati' rawatan. Homeopati bererti rawatan yang berasaskan persamaan atau ringkasnya 'keserasian'. Ianya satu sistem perubatan yang lengkap, diasaskan oleh Prof Samuel Hahnemann dari Germany pada tahun 1810 dan berpandukan prinsip penyembuhan 'semulajadi' atau 'natural way of healing'
Ibu dah lama dengar pasal homeopathy ni tapi kenapa la dari dulu ibu tak cari info kan kalu tak dah lama boleh bawak anas buat rawatan nih......thanks kat atuk ngan wan sebab bawak ibu, papa ngan anas.......atuk siap sponsor lagi rawatan anas semalam tuh.....

Bila Anda memerlukan Rawatan Homeopati ?Kiss
  •  Jika seseuatu penyakit yang dialami oleh anda atau mana-mana keluarga anda yang berlarutan, dan tidak mahu sembuh-sembuh. Inilah masanya anda mencuba rawatan homeopati dengan kami.
  • Jika anda mengalami suatu penyakit yang dianggap misteri tetapi gagal dirawat oleh mana-mana doktor, dah inilah masanya anda bertukar kepada rawatan homeopati.

Semalam anas dapat 5 jenis ubat....ubat dia pun manis dan anas suka jer makan......ubat dia ada dua jenis titik ngan hisap cam gula2 tuh.....anas dapat dua2 jenis....mintak2 lepas nih anas boleh baik dan sihat kan......
Kebaikan Homeopati  
Tidak ada kesan sampingan
Tidak memudaratkan badan
Tidak memberi ketagihan
Penyembuhan secara semulajadi
Homeopati Perubatan Masa Depan
Untuk anda Sekeluarga.


with love,