Dedikasi

Anas sayang, blog ni ibu dedikasikan untuk anak ibu sayang, segala suka duka anas bersama ibu ngan papa ada tercatat disini, IsyaAllah ibu akan teruskan catatan ini sampai bila2....selain itu blog ini juga untuk papa mengikuti perkembangan ibu ngan anas...anas sayang.....we love you so much muah!! muah!!

Thursday, October 28, 2010

Jadi cikgu kat anas pun jadilah...


tapi memang betul...seorang ibu adalah guru yang pertama untuk anak2....sejak dari dalam perut lagi anak2 sudah belajar dari seorang ibu....

 ibu: ni apa ni nas?
anas: bas

 terus dia terkedek2 cari mainan bas dia tunjuk kat ibu

 ibu: ni pulak?
anas: tete (kereta)

 menggagau cari kereta mainan dia yg suka sangat dia tolak2 bawak sofa

ibu: ni apa ni?
anas: boa (bola)


 
 laju berlari cari bola...lagi tak jumpa habis bilik dia masuk hiks!

ni lah salah satu cara nak layan dia...ya la seharian tinggalkan dia...time yag tak berapa nak ada nilah ibu try layan anas...kesian dia kan...ya la ni lah cabaran jadi ibu yng bekerja...masa dengan anak2 pun terbatas jer...anas memang suka sangat kalu orang layan dia camni....tapi nak berenti tu jenih la kena alihkan perhatian dia kat benda lain pulak...kalu tak jenuh la dia suruh lukis  macam2

so, ibu 2 diluar sana yang tak kesampaian nak jadi cikgu (mintak kpli tak dapat2 heheheh ibu lah tu) jadilah ibu yang terbaik untuk anak2 kita

with love,

1 comment:

*herlonelycorner* said...

saya sangat terhibur dengan gelagat anas~~