Dedikasi

Anas sayang, blog ni ibu dedikasikan untuk anak ibu sayang, segala suka duka anas bersama ibu ngan papa ada tercatat disini, IsyaAllah ibu akan teruskan catatan ini sampai bila2....selain itu blog ini juga untuk papa mengikuti perkembangan ibu ngan anas...anas sayang.....we love you so much muah!! muah!!

Wednesday, December 16, 2009

Bakteria dalam darah......



hanya Tuhan yang tahu betapa sedihnya kalu tengok anak sakit.....hari isnin tu ibu dah tak boleh tahan dah tengok anas demam tak baik2 ....... makan ubat kejap sejuk pastu panas balik........

tapi hari isnin tu bangun dari tidur ibu rasa badan anas panas sangat so..ibu terus bagi anas ubat......pastu papa siap2 nak gi kerja.....dalam kul 7am lbh camtu ibu belum mandi nih....ibu cam berat hati jer nak gi kerja.....pastu ibu cek2 lagi suhu badan anas.........alamak dah 39 deg c la.......cam na nih........terus ibu waaaaaaaaa...menangis la apa lagi sedih sangat tengok anas demam cam nih.........tapi anas coll jer takder merengek ke apa ker cuma time nak bagi ubat jer dia menangis kalu tak dia ok jer..........

so ni tak boleh jadi nih nak kena bawak gi hospital balik nih........mula2 tu ibu ingat nak bawak gi HTAR jer terus......tapi pk2 balik bawak gi klinik port la dulu.....kebetulan hari ni pun anas kena cekup 11 bulan, orang pun tak ramai terus dapat turn.......cek suhu......pastu jumpa doc........doc suruh ibu buka baju anas biar haba kuar pastu basahkan napkin anas pastu balut badan ngan kain tuh takut anas kena sawan...sebab suhu tinngi sangat........pastu sekali lagi anas kena ambik darah........

cek2 rupanya ada bakteria dalam darah dats y la demam anas tak baik2 ........ so dr bagi anas antibiotik, ubat demam ngan ubat batuk..........kalu tak kebah lagi dalam masa 3 hari kena bawak gi hospital pulak.......

tak sempat sampai rumah ibu terus bagi anas ubat demam tuh.......sampai rumah jer dia terus tidur.....so ibu EL la sampai anas baik.........

ps: agak melampau kalu dalam keadaan membimbangkan ni nak snap2 gambar kan???????so gambar takder ya......

with love,

2 comments:

ummumishkah said...

Moga Anas cepat sembuh yer.. anak tak sihat ibu pun mesti tak stabil kan.. take care sis!

ibu anas said...

thans ummumishkah...tu la sedih sangat bila anak tak sihat...tidur pun tak lena kejap2 bangun rasa badan dia panas tak....