Dedikasi

Anas sayang, blog ni ibu dedikasikan untuk anak ibu sayang, segala suka duka anas bersama ibu ngan papa ada tercatat disini, IsyaAllah ibu akan teruskan catatan ini sampai bila2....selain itu blog ini juga untuk papa mengikuti perkembangan ibu ngan anas...anas sayang.....we love you so much muah!! muah!!

Wednesday, December 22, 2010

Tambah anak



ya! ya! tahu anas dah besar
dah boleh ada adik dah
ya! tahu umur pun dh banyak tak nak tu cakap dah tua

ibu memang plan tahun depan nak tambah ahli dalam keluarga
ya la kesian anas main sorang2
tapi rasanya dia lagi suka kut sorang2
budak tu kan kuat jeles

 kalu anak pompuan nnt mesti rupa cam ni kan...
mati lah nanti kalu anas jeles kalu adik dia pakai baju pompuan dia pun nak pakai jugak

ingat dulu sebelum kahwin nak anak ramai
8 orang tu nak anak
tapi skang ada sorang pun kadang2 ibu sikit lagi nak bertukra jadi nenek kebayan
hambek ko kalu 8 orang...mau teru jadi langsuir

tapi semuanya Allah yang tentukan
kita hanya mampu merancang tapi ibu tak ambik apa2 ubat perancang ya
kalu di beri rezeki lagi ibu nak anak pompuan pulak
boleh geng ngan ibu pulak
pakai baju sedodon ngan ibu
bestnya...dapat sepasang...


hah ni kalendar cina...ibu ada baca kalu orang cina dorang memang ikut kalendar ni bila nak peknen sebab tu kalu kita tengok dalam famili cina mesti ada anak pompuan dan anak lelaki...kita just ikhtiar janga 100% percaya sudah la...ni salah satu cara kita merancang...selebihnya Allah yg akan tentukan...gitu...

so kalu ibu nak anak pompuan nampaknya tahun depan tahun baby girl bagi mereka2 yg berumur 23 eh 32 tahun nih...so...kalu camtuh ibu nak peknen bulan 6 ke atas...papa kata biar kali ni anak lahir bulan 5 pulak sama bulan ngan papa, anas kan dah sama bulan ngan ibu.....

insyaAllah...

ps: thank aunty linda for the info about that calendar....hopefully aqil & anas will get a sister next year...amin...

with love,

1 comment:

*azni* said...

insyaallah..usaha tangga kejayaan.. :))