Dedikasi

Anas sayang, blog ni ibu dedikasikan untuk anak ibu sayang, segala suka duka anas bersama ibu ngan papa ada tercatat disini, IsyaAllah ibu akan teruskan catatan ini sampai bila2....selain itu blog ini juga untuk papa mengikuti perkembangan ibu ngan anas...anas sayang.....we love you so much muah!! muah!!

Thursday, December 23, 2010

Papa suruh pilih...



harijadi ibu kan dah dekat...bila dah masuk 3 series ni rasa macam nak buat2 lupa jer....tapi disebabkan birthday ibu adalah new year...setiap tahun mesti tak boleh nak lupa...kalu tarikh2 lain tu mesti boleh terlupa kan....tetiba2 jer eh dah lepas dah...mcm ibu selalu lupa hrjadi papa

tahun ni papa kata dia nak belikan ibu handphone eh camera lah....silap pulak....so papa suruh la ibu pilih nak camera biasa ker camera godang DSLR tu....ibu kan suka ambik gambar....ya la skang ni gambar2 yang diambil yg di tepek kat blog ni pun dari handphone ibu sebenarnya handphone papa tapi ibu dah buat harta


ada hati nak beli camera nih...dah lama teringin...jeles jer tengok kalu gi mana2 orang duk kelek benda alah nih...kan nampak cam stylo lah pulak...bila nak bergambar tuh tengok orang gunakan camera godang tuh kita guna handphone je rasa cam hina kediri gitu...tapi ada ibu kesah?????? selamba jer ambik gambar pakai hphone hehehehe...tapi nasib baik lah hp ni memang sony ericson yg cybershot punya so gambar takder la haprak sangat kan....

tapi....ada tapinya pulak...rajin ke nnt aku nak mengusung camera besar gedabak tuh...takut hangat2 taik ayam jer kut...nnt berabuk tak terusik...tau sangat ibu ni memang camtuh benda2 belum dapat jer semangat bila dah dapat...mcm tak guna pulak...lagipun nak guna camera ni kena banyak ilmu pasal photografi kalu setakat ko pandai snap2 cam tu jer baik tak payah........
 nak warna hitam ke...

so bila dah sedar diri tuh...baik kita cari camera compact yg gambar dia boleh setanding ngan gambar camera godang tuh...kalu tak sama 100% pun sipi2 pun jadi lah...so, ibu rasa camera nih cunnnn!!!! kecik dan nipis jer so senang nak usung kesana sini....letak dalam handbag je pun...dalam poket seluar pun boleh letak....dah pegi pegang acu cuba try test dah weekedn hr tuh...sangat nipis....harga pun ok lah kan...
warna pink??? merah takder...
ni skrin dia memang besar pastu touch skrin lagi...

Model Highlights: 3D Sweep Panorama, iSweep Panorama Mode, 12.2-megapixel back-illuminated "Exmor R" CMOS image sensor, 1080i AVCHD movie mode, 3.5" Xtra Fine LCD™ touch screen display, Superior Auto mode

rantai emas takder dalam senarai ke pa?????

with love,

4 comments:

Super Nia Hana said...

gelang mas..ehhhhh...nikon!nikon!

AMIEROZIANA said...

wah pantin baru comment lah...tu la kompius2

*azni* said...

kalu azni pon taknak dslr tu sbb besar gedabak,lbh baik amik yg compact je..lgpun kite bkn nak buat serius fotografi pun..owh,gelang emas tu pun ok gak?xleh ke kalu nak dua2?

AMIEROZIANA said...

azni...sy dh pilih compact dah...tapi kalu dslr tu gambar2 dia memang cantiklah...gelang mas tuh nnt anniversary kit apow pulak hahaha