Dedikasi

Anas sayang, blog ni ibu dedikasikan untuk anak ibu sayang, segala suka duka anas bersama ibu ngan papa ada tercatat disini, IsyaAllah ibu akan teruskan catatan ini sampai bila2....selain itu blog ini juga untuk papa mengikuti perkembangan ibu ngan anas...anas sayang.....we love you so much muah!! muah!!

Wednesday, December 29, 2010

Pelamin anganku



nasib tak musnah hehehehe
dah dapat anas pun kan...
Syukur Alhamdulillah.....harap2 kekal lah hingga akhir hayat kan pa kan.....



bukan apa saja nak tunjuk pelamin2 zaman sekarang yang very the vass...vass tuh...kenapalah masa ibu kawin dulu pelamin ni tak wujud lagi ya....memang cantik2...makan hati bila pergi kenduri  tengok pelamin2 dorang...macam wah!!!!! cantiknya...comelnya....kagum! kagum! gitu.....pengantin yang ala2 cantik pun boleh jadi cantik kan????

yang tak tahan tuh tengok kerusi yang ala2 kerusi diraja tuh...yang tinggi tuh perghhhhhh!!! meletops la...memang trend skrang la kan kerusi panjang2 gitu...pastu pelamin dia tu pulak guna petak2 tuh...very the moden style kan...kalu macam ni ada dulu memang ibu dah pilih pelamin macam ni...tak mau dah pelamin lain baca ala2 iklan syampoo pantene tuh...eh tak sangka tu suara vanida imran kan...iklan jap hahaha...ok citer pasal pelamin balik...cantik kan??? pa jom kita photoshoot anniversary kita ngan pelamin ni pa.... 


ha...ni pulak untuk pelamin tunang or akad nikah...tunang pun ada pelamin...jangan tak tahu...duit berkepok boleh lah buat ala2 macam nih...cik ikin...akad nikah ke tunang ke boleh la wat macam ni...tak tahu la kat kg kita tu sampai x lagi pelamin yang ala2 macam nih....dah ada dah kut....tapi memang cantik...sejuk je memandang kan...cam sweet sangat.......ibu dulu? duk jer atas bantal besar tu kat masjid...tak terfikir lansung nak hias2 masjid masa nak nikah tuh.....maklumlah plan majlis pertunangan tup..tup...jadi majlis perkahwinan pulak...

aik terpusing pulak gambar ni apa ke hei ni weh....

ha ni lah gambar ibu masa akad nikah tuh...nasib tabir kat masjit tu bersih kan...so boleh dimaafkan lah...ntah la macamana boleh terlupa nak pergi hias2 sikit lah kan....takper lah sekali lafaz jer....ibu sah bergelar isteri papa tau nas....jangan anas tanya pulak mana anas dalam gambar nih....

 cantinya....

 wah merah hitam sangat menawan kan...

 yang ni pun sweet sangat....kin pilih yg camni pun cantik kin...

 kalu sanding kat dewan lagi lah meletop2 ko......dari jauh nampak memang lawa kan pelamin nih...memang tengah in orang kata...memang pengantin2 sekarang rambang mata lah nak pilih kan....

ni kerusi tak panjang tapi pelamin ala2 kotak2 ala2 frame gitu memang nampak stylo lah....

 ni hitam lagi....tapi kusi tak berapa comel...comel tu kalu dalam bahasa tganu gak cantik lah...

 ni cantik tak???? oooppppsss!!!

ni lah pelamin ibu dulu.....sanding belah ibu...boleh la kan...time tu kira debom jugak lah pelamin nih...sebenarnya kat kampung ibu dorang tak galakkan lah sangat pelamin2 nih, kebanyakan orang2 tua tak berapa suka sangat sebab dorang kata ni mengikut adat agama hindu....tapi pelamin tu untuk bergambar2 jer...alah sekali seumur hidup je pun kan.....

 cik ikin jadi pengapit

kepak...kepak...kebom...kebom.....kepak...kebom.kepak..kebom...pengantin dah basi huhuhu...ingat lagi time nak tepung tawar tu...tokki (abah ibu) tak pandai nak renjis2 tuh...maklumlah rasa dalam famili ibu ni 1st time k ut sebab ibu kan cucu sulong so, takde lagi la yang kahwin buat majlis macam nih...ib uyg duk kat atas pelamin tu ajar tokki camna nak renjis2 tabur2 tuh hahahaha memang kelakar lah....tu la lupa nak acara raptai dulu.....tapi memang happening lah time tuh...
 ni pulak pelamin masa kenduri sambut menantu belah papa

masa tu seingat ibu pelamin kerawang2 ni tengah in la konon2nya...berebut2 lah orang nak pakai pelamin nih...skang ni agaknya duk dalam stor je lah kan....orang cukur jambul anak pun dah pakai pelamin kotak2 tuh...ya kat sini cukur jambul anak pun siap ada pelamin tau....bersunat pun ada pelamin....

 belah papa cikngoh yang jadi pengapit...siap pengapit lelaki tu berkenan lagi kat cek ngoh...tapi terlambat masa tu cekngoh dah ada yang punya...dan skang selamat dah kawin...

tak kisah lah pelamin vass ke tak yang penting keberkatan dalam rumahtangga kan....yang penting ijab dan kabul tuh....Alhamdulillah setakat nih ibu bahagia dengan anugerah ini...semoga famili kita akan terus bahagia sampai syurga....dan anas bukti cita ibu dan papa...

with love,

1 comment:

cKyN WaN said...

hahaha
nak buatpelamin besar2 kang mana nak taruk lam umah nye