Dedikasi

Anas sayang, blog ni ibu dedikasikan untuk anak ibu sayang, segala suka duka anas bersama ibu ngan papa ada tercatat disini, IsyaAllah ibu akan teruskan catatan ini sampai bila2....selain itu blog ini juga untuk papa mengikuti perkembangan ibu ngan anas...anas sayang.....we love you so much muah!! muah!!

Thursday, December 2, 2010

Ada orang ketuk pintu bilik kul 1 pagi



memang suspen gila lah

ibu kan duk ngan anas jer kat rumah...papa balik hujung minggu jer...tapi Alhamdulillah lah kat tempat ibu tinggal ni tak pernah lagi la dengar perkara yg tak elok berlaku....kat blok yg kami duduk tu memang selamat la...jiran2 pun semua kenal...kebanyakan berkeluarga...lagipun rumah flat kan mengadap jer dan dekat2 kalu jerit2 dah dengar dah...walaupun ibu duk berdua jer ngan anas tak berapa takut lah...takut sikit2 tu adalah...

tapi malam semalam....ibu terjaga dalam pukul 1 camtuh....lepas pegi toilet ibu nak sambung tidur balik....pastu mata ni tak boleh nak pejam pulak...ya lah time tuh memang sunyi, semua orang duk ralit tidur kan....rasa lah jugak takut tuh pastu terbayang macam2 lah...ibu bukan takut hantu tapi takut orang...ya la sekarang ni kan macam2 kes kita dengar dan baca kan? tu yg ibu takut sebenarnya....tiba2 dalam duk fikiran melayang tuh mata pun dah hampir terlelap balik...tetiba....ada orang ketuk pintu bilik...memang ibu akan kunci pintu bilik setiap malam...dah terbiasa dah....sebab dulu ibu pernah mengalami satu pertistiwa yang agak menyeramkan...tu nanti ibu cerita ya.....

tuk! tuk! tuk!....cuba bayangkan kul 1 pagi ada orang ketuk pintu bilik...pintu bilik ok!...bukan pintu rumah...itu bermakna org tu dah kat dalam rumah kita kan......terbangun terus ibu...anas memang tidur lena lah...dah berdebar2 dah nih...lutut pun dah menggigil2 dah...tapi ibu tak terus bukak la...ibu jerit dulu tanya sape tu???? gila nak terus buka...........seram gila lah.....tapi bila dengar suara orang kat luar tuh....terus ibu bukak pintu...nak tahu saper??????? 

papa anas daaaaaaaa........

suprise katanya...banyak la suprise orang menggigil takut ni tak tahu.....dia dapat call last minit dari ofis khidmatnya diperlukan untuk job kat sini dalam beberapa hari.........jadi, ibu ngan anas soka lah papa ada kat rumah minggu nih...pagi tuh bila dia banguntidur tengok papa dia tengah solat subuh melompat dia suka....terus campak susu terus pegi peluk cium papa dia hehehehe

lepas tu mereka sekelauraga hidup bahagia selamanya

sekian, terima kasih


with love,

2 comments:

cKyN WaN said...

hahahahahaha mmg seprais betol lah

AMIEROZIANA said...

memang....