Dedikasi

Anas sayang, blog ni ibu dedikasikan untuk anak ibu sayang, segala suka duka anas bersama ibu ngan papa ada tercatat disini, IsyaAllah ibu akan teruskan catatan ini sampai bila2....selain itu blog ini juga untuk papa mengikuti perkembangan ibu ngan anas...anas sayang.....we love you so much muah!! muah!!

Wednesday, March 9, 2011

Merah Senja di Kompleks Sukan



kejadian di hari ahad pulak...

kalu hari sabtu dah jalan jauh sikit ke Bukit Tinggi...hari ahad kita jalan dekat2 jer...kesian pulak kalu tak kuar mana2 kesian kat pok mat ni lah...serba tak kena kalu tak kuar time papa balik...so fikir punya fikir bawak dia gi kompleks sukan sudah......orang yang tinggal kat area klang/port klang tahulah tempat ni kat mana.....bawak kereta mini dia tuh..biar dia bawak laju2...kat rumah asyik langgar ibu jer kan nas kan...

muka budak happy dapat main dengan bebas...kat sini memang ramai orang bawak anak2 bermain...macam2...ada yang main layang2...ada yang main kereta remote control tuh...ada yang main basikal bmx tu alah yang buat aksi2 ngan basikal tuh...ada yg main badminton..ada yang main bola pun ada...tak kurang jugak ada yang berdating...tapi takde lah aksi2 18sx sebab tempat ni kan terbuka...
ha kat belakang tu ada orang main bola sepak...ada perlawanan kut...seronok tengok gelagak orang kat sini...nak2 budak2...anas suka lah sebab ibu lepas dia...cuma pantau takut dia langgar orang je lah...
hari tu memang semua pakai merah....

ha tu anas duk ralit tengok abang2 tu main basikal bmx...pastu dia tiru pulak wat kat kereta dia tuh...memang kelakar la....laju sangat dia bawak kereta tuh...


tenang je kan suasana nih..time nih dah pukul 6 lebih kut ke dah pukul 7 dah gitu lah...tapi anas leka lagi duk main...memang tak nak balik lah...seronok sangat

tengok tu menonong dia laju nak pergi kat orang main kereta remote tu...pasan tak kereta yang warna kuning tuh...tengok dia nak turun kereta dia tuh siap nak ambik kereta tu.....tapi bila ibu kata no no no...itu orang punya terus dia tak jadi naik...risau jugak takut dia pijak kereta kuning tu ngan kereta dia tuh...hancus la....
mintak papa kalu nak nas...alah anas belum pandai main lagi kan...dulu ingat ada beli last2 rosak camtu jer...nantilah ada jualan gudang paddypack ibu belikan yang 8 hengget ada....

tu seluar baru papa belikan ibu...ole2 minggu nih...thanks pa...nnt beli lagi ya ibu nak warna cream atau putih pulak hahaha warna brown pun ok gak...best pakai suar nih...suar alibaba......so petang tu we all sedondon kemerahan hahaha..

ni lah masa paling sonok kan...hujung minggu spent masa ngan famili...papa kan balik 2minggu sekali so, time ni lah nak bawak anas jalan2 kat mana2...kitorang kalu nak pergi mana2 mesti fikir tempat tu sesuai tak dengan budak kecik sorang nih...yang penting biar dia happy...



with love,

2 comments:

*azni* said...

fuyoo!anas ada kete ferrari..hehe..

amieroziana said...

bukan acik ni keter mini cooper huhuhu