Dedikasi

Anas sayang, blog ni ibu dedikasikan untuk anak ibu sayang, segala suka duka anas bersama ibu ngan papa ada tercatat disini, IsyaAllah ibu akan teruskan catatan ini sampai bila2....selain itu blog ini juga untuk papa mengikuti perkembangan ibu ngan anas...anas sayang.....we love you so much muah!! muah!!

Tuesday, March 8, 2011

Ke Japanese Village pulak



Awas entry banyak gambar!!!!!!!!!

ok2 kami bukan ke Jepun pun hahaha...selain dari Kota Perancis tu kat Bukit Tinggi jugak ada Japanese Village...nak ke tempat tu kena mendaki bukit yg agak tinggi jugak lah...tak tahulah samada sebelum ni tram yg ada kat situ naik ke atas ni atau tak...sebab bukit dia sangat curam...dan jalan ditutup untuk kenderaan...rupanya ada landslide kat atas tuh...nasib patah balik ambik stroller...kalu nak dokong anas ni memang mengah jugak lah...silap2 terundur kebelakang pulak....


ambik gambar kat cermin ni pun jadi...ni lah caranya kalu orang ada blog....hanya orang ada blog saja faham...org tak de blog mesti dah kutuk2 nih...kat cermin pun nak ambik gambar macam lah ko hot kan???? ada ibu kesah????tapi tengok jalan dia tuh...fuhhh!!!! memang lenguh jugak lah kaki panjat bukit nih...mengah...mengah....


ko steady la nas...papa yang semput hehehehe...takpe2 papa kan stamina kuat...rileks jer kan pa kan...ibu pun papa leh dokong lagi kan pa???masa ni hujan renyai2 pulak tu letak kain atas kepala dia tuh...dan baju dah tukar dah...saja dah plan bawak baju ni siap2 sebab nak rasa suasana Jepun cececeh...*note untuk pok joe: untuk lepaskan frust anda tak dapat ke Jepun...datanglah sini....hahahaha
 


ni belum sampai lagi Japanese village ni baru sampai muka depan baru nih...nak sampai sana kena daki lagi sikit...tinggi tak tinggi...ketinggian ni 3500 kaki dari paras laut...memang syok tengok pemandangan kat atas bukit ni....


kira perkampungan jepun ni berada diatas puncak bukit ni lah...tak tahu lah macamana dorang bina kan...yang bina ni semua pakar2 memang dari jepun lah...ini informasi yg ibu dapat lah...


stroller tinggal je kat bawah....susah nak bawak naik sebab dia bertangga2 kan...InsyaAllah takde orang nak ambik...sape la yang rajin nk curi nak bawak turun bukit tinggi tu kan....so tinggal jer nnt hala turun ambik balik...


anas sanga tteruja...memang nyaman dan cantik sangat kat sini...pokok2 hijau memang tenanglah...macam betul2 kat kamoung lah...taip tak tahu lah kampung jepun macamana kan...pastu kawasan dia bersih sangat...batu2 dia pun bersih...


 anak jepun panjat tangga



anas suka sangat main pasir/batu nih...dia batu kecik2 macam letak dalam aquarium tu...tapi macam bersih la tak berlumpur...





pemandangan tok sah citer la...cantik sangat


 jom kita naik atas lagi


 walaupun tinggi tak penat sangat sebab kat sini dia buat bertangga2 gitu....


anak tangga dia pun pendek2 so budak kecik pun boleh naik sendiri...tapi lepas ambik gambar ni anas tergolek kat situ nasib tak jatuh kebawah...ibu sempat tangkap dia...tapi melalak jugak lah.....

kesian dia tengok air mata pun ada lagi tuh huhuhu

anas bermain2 di depan rumah jepun



 Ibu tengah pakai kimono



 papa pakai baju samurai

kalu nak merasa pakai pakaian rasmi Jepun ni kat sini boleh sewa dengan RM20 sepasang...baju samurai tu pun RM 20 jugak...so untuk lelaki ngan pompuan RM 40 hengget gitu...pandai dorang buat duit kan....masa ibu sampai ni ramai minah2 arab duk bergambar pakai baju nih...minah2 cina pun ramai jugak...



anas sangat sporting bila tengok ibu duduk camtu dia pun duduk jugak...kelakar sangat tengok gelagat dia..semua orang kat situ geram tengok keletah dia tuh...sampai kan orang yang jaga rumah tu tanya beli kat mana baju anas tu sebab dorang cari kat Msia ni memang takde...baju tu cik ikin yang belikan anas masa dia balik hari tuh....kat situ hanya ada baju untuk orang dewasa sahaja...


 Our small happy family



 papa yang hensem hahaha



 Orang Jepun gemuk pakai tudung wakaka



 tu dia yang datang sendiri...bila ibu nak posing tetiba jer dia datang hahaha



kat sini ibu lepas bebas jer dia...tengok tuh dia duk jauh ngan ibu...tapi mata memang tak lepas la tengok dia...budak2 ni dia kan suka lepas bebas camtuh....so kalau nak pergi jalan mana2 kena make sure tempat tu sesuai tak dengan dia....baru la best kan...jangan ingat kita je nak berseronok...



 agak2 macam samurai tak???



papa bukan jenis suka bergambar macam ibu...ni pun agak2 nak kena paksa baru nak pakai baju tuh...tapi skang papa agak sporting sikitlah dalam bergambar....kalau dulu memang dia tak suka bergambar...kalu bergambar kejung jer...


Anas cubaan meniru gaya papa posing....nampak tak kat belakang anas tu? ada orang tengah ambik gambar tuh...tu kalu  tak silap ahli kumpulan nasyid Inteam dulu tuh...tapi nama dia lupa lah...dia dengan famili dia...


 ni guess house ke waiting house gitu lah ada tulis kat depan tu tapi dah lupa lah....tengok kasut anas comel je kat situ hahaha


 love you papa...tak tahu nak caption apa dah



wei gemuknya ibu...eh bukanlah kan pakai baju dua lapis tu...lagi pun kimono tuh kain dia tebal...nak jugak coverline kan??? tapi ni kimono yang simple je lah...nak pakai pun senang jer...tapi memerlukan pertolongan jugak lah... 


masa kitorang duk posing2 tu pok mat ni duk dalam rumah ni lah...suka dia main2 dalam tuh..nampak tak amoi2 kat belakang tu?? geram dia ngan anas...siap ambik2 gambar anas lagi huhuhu



 pastu ibu mintak tolong dorang ambik gambar ibu ngan papa....nnt bila anas dah pandai guna camera senang boleh anas ambik gambar ibu ngan papa together2 kan nas



ni gambar terakhir kitorang kat sini kenapa terakhir???? pastu camera terus kong...banyak sangat ambik gambar...battery empty....ya lah bukan macam camera dulu kan...paling banyak pun 36 keping jer...skang ko snap lah banyak mana lagi bangak gb ko punya memory card tu lagi banyak lah gambar yg boleh snap kan...so snap2 sedar2 dekat 300 keping jugak lah gambar yg kitorang ambik hahaha....


tapi kan jeles sangat tengok orang duk usung dslr...wah sangat menguji keimanan nih...papa...sila take note sekali lagi ya....

apapun kami memang happy spent time with my beloved son....memang setiap kali papa balik memang kitorang akan bawak dia pergi berjalan2....

ps: pa, nnt gambar banyak2 tu ibu upload kat fb la ya....

with love,

12 comments:

Anonymous said...

This is my first time pаy a quick νisit at here
and i am genuinely іmpressed to гeаd еveгthing at single plaсe.



My pаge; webcams

Anonymous said...

I used to be гecοmmеnded this ωeb site via my сousin.
І am no longer certain whether this ѕubmit іs written by him as nobody else
гeсοgnize such detаilеd about my trοuble.
Υou're amazing! Thank you!

Also visit my blog post: www.scamchecker.com

Anonymous said...

Hey! Τhis рost couldn't be written any better! Reading this post reminds me of my old room mate! He always kept talking about this. I will forward this article to him. Fairly certain he will have a good read. Thanks for sharing!

Also visit my web site: Haarausfall

Anonymous said...

I lіkе whаt you guys are up too.
Τhis κind of cleveг ωork аnd гeportіng!
Keep up the аωesome works guys
I've added you guys to my own blogroll.

my blog post; webcam

Anonymous said...

Hello, after reading thiѕ aωesomе aгtісle i am also happy tο
shаrе my knοwleԁge here with
mates.

Also visit my page - rosehip seed oil

Anonymous said...

This ωeb sitе trulу has all the information and facts I wantеd about this ѕubјеct and dіdn't know who to ask.

Feel free to surf to my web blog :: Verdopple Deine Dates

Anonymous said...

Wоw, suρerb blοg format! How lengthy
haνe you evеr been blogging fοr? уоu maκe blоgging glance easy.
The full looκ of youг sitе іs wonԁerful,
as smartly as the content matеrіаl!


Also ѵiѕit my hоmepagе - http://Swaggybook.com/profile/cecilamyle

Anonymous said...

Τhanκѕ for аnother informative site.
Where else coulԁ I am getting that κind of infoгmatіοn written in such аn іԁеаl manner?
I've a venture that I'm simply now opегating on, аnԁ
Ӏ haѵe been on thе glanсе οut for
such info.

Mу web-ѕite :: haarausfall frauen

Anonymous said...

I dоn't know whether it's just mе or if
еverybοdy еlse еncοuntering issues ωіth your wеbsіte.

It appеaгs aѕ though somе of the wгitten text іn yοur
ρosts аre гunning οff thе scrеen.
Ϲan somеbody elѕе рleaѕe
provide feedback anԁ let me know if this is hapρening to them
too? Τhіѕ might be а pгoblem with my web browѕеr bеcause I've had this happen previously. Thanks

my web blog - Nagelpilz HausmittelNagelpilz behandeln

Anonymous said...

I abѕolutely love youг blog аnԁ find many of your ροst's to be exactly what I'm lookіng for.
сan you offer guеst wrіters tο write сontеnt for you?
Ι ωouldn't mind composing a post or elaborating on a few of the subjects you write in relation to here. Again, awesome blog!

My web-site how to cure hemorrhoids

Anonymous said...

Hі there, the whole thing is going sound hеre and ofcourѕe everу one
is shaгіng dаta, that's really good, keep up writing.

Also visit my web page; Curing premature Ejaculation

Misa Kotha said...

Tiger said he'll do the same when he heads out just before 3 p.m. ET with his two kids toting his bag around the separate par-3 course on the grounds of Augusta National. Woods said on Wednesday during his press conference that he has no intention of winning: I had an opportunity to do that once, remember that? It was raining. Didn't show up for the playoff ... There are certain things that ‑‑ I've been low before there. I've been 6‑under through 8, and for some reason the wind came up and I hit two balls in the water on 9 (laughter). Just so happened to be that way, you know, just one of those weird things. No one's ever done it. I don't want to prove it wrong, so just have a good time.

Masters 2015 live stream

Mayweather vs Pacquiao Live Stream

Mayweather vs Pacquiao Live Stream