Dedikasi

Anas sayang, blog ni ibu dedikasikan untuk anak ibu sayang, segala suka duka anas bersama ibu ngan papa ada tercatat disini, IsyaAllah ibu akan teruskan catatan ini sampai bila2....selain itu blog ini juga untuk papa mengikuti perkembangan ibu ngan anas...anas sayang.....we love you so much muah!! muah!!

Monday, March 14, 2011

Jatuh



balik kerja hari jumaat tu terkejut ibu tengok anak ibu terbaring jer kat rumah baby sitter...biasa dengar je suara ibu dia terus terkamlah....pastu tengok muka babysitter macam cemas jer...rupanya anas jatuh....memang berderau la darah ibu bila tengok luka kat dagu dia tuh...panjang dalam 1 inci jugaklah....

tak duk diam la ko nas....nampak tak??

kata mama sarah anas jatuh lepas mandi ngan anak mama sarah yg tingkatan 3 tuh...dia tak sempat nak dokong anas dah jalan...kaki licin tu yang terjatuh tuh....ibu tak marah pun cuma risau takut terhentak kepala ke apa...tak tahu lah jatuh macamana dagu dia boleh luka tuh....pastu terus bawak anas pergi klinik...dr kata tak payah jahit...just letak ubat...pastu dr bagi ubat tahan sakit ngan antibiotik....

nasib tak apa2 dia pun main macam biasa jugak...macam tak sakit pun...so ok lah takde ibu risau sangat...nasib baik minggu ni atuk ngan wan takde kat rumah ada famili day kat lumut...kalu dorang datang ambik anas menjawab la ibu ngan dorang....anas kan the only cucu dorang kan....

so, anas kalu kaki basah jangan jalan tau....kan dah jatuh dah...

with love,

3 comments:

*azni* said...

ala,sian kat anas..biasa la budak tgh lasak.izzul pun selalu gak jatuh dlm bilik air..

IEZA said...

Salam..budak jatuh perkara biasa..lagi2 pas mandi diaorg main keluar dari bilik air gan kaki basah...budak2 kat umah ni selalu cam tu..diaorg tak tahu apa2..kita la..kena beringat..

amieroziana said...

azni & Ieza :semalam tu baby sitter lupa letak kain lap kaki tu yg dia terjatuh tu