Dedikasi

Anas sayang, blog ni ibu dedikasikan untuk anak ibu sayang, segala suka duka anas bersama ibu ngan papa ada tercatat disini, IsyaAllah ibu akan teruskan catatan ini sampai bila2....selain itu blog ini juga untuk papa mengikuti perkembangan ibu ngan anas...anas sayang.....we love you so much muah!! muah!!

Thursday, October 13, 2011

Diapers Bag


ni apahal pulak ambik gambar bontot belakang papa nih...

hehehhee....sila fokus pada bag yang papa sandang tu ya....sebab hari ni ibu nak cerita pasal diapers bag kamu tuh..........saja takde benda nak cerita kan....tapi ni kira berfaedah jugak lah dari duk bercerita pasal orang kan...boleh jugak jadikan panduan untuk sape2 yang bakal ada anak kan..........
.
diapers bag ni memang dah lama usia dia...lebih kurang seusia dengan kamu la nas.......suba tengok date dekat gambar atas tuh...ha tu lah tarikh ibu beli diapers bag nih...20.06.2009...dah dua tahun lebih dah...memang elok dan tak jejas pun lagi....ibu beli yang style sandang belakang ni sebab senang papa nak bawak....ibu memang tak pernah pegang kalu time keluar....

jom kita tengok apa yang sepatutnya ada dalam bag ni ya.....
  • Pampers
  • Tuala
  • Baju - dua tiga pasang
  • napkin - takde ni memang ngamuklah kamu
  • bedak
  • nappy rash
  • segala mak nek ubat
  • botol susu - 2 & 3 pcs
  • canister
  • mandian - kena ada sebab takut kamu terberak kat mana2...ibu tak boleh basuh berak kamu tanpa sabun...kalu tertinggal sanggup beli baru
so, kepada sesiapa baru nak jadi ibu tuh ni anatara barang penting yang perlu ada bila dah ada anak...nk keluar pergi mana2 mesti kena cukup keperluan...tak sama masa bujang dulu...nak keluar terus boleh keluar...tapi sekarang kalu nk keluar pukul 2..pukul 1 tu dah kena siapkan dah barang2 dia....tak kira lah nak pergi sekejap ke lama ke barang2 yg tersenarai kat atas tu mesti ada dalam diapers bag dia tuh...senang...

with love,

1 comment:

Cik Rose Cute said...

tak pernah beli la uji beg nie..sumbat dalam beg sandang jer hihihi