Dedikasi

Anas sayang, blog ni ibu dedikasikan untuk anak ibu sayang, segala suka duka anas bersama ibu ngan papa ada tercatat disini, IsyaAllah ibu akan teruskan catatan ini sampai bila2....selain itu blog ini juga untuk papa mengikuti perkembangan ibu ngan anas...anas sayang.....we love you so much muah!! muah!!

Thursday, July 7, 2011

Kipap



sebut betul2 ya...

kalu datang rumah wan tak sah budak busyuk ni tak main mesin penguli tempat wan buat karipap tuh...memang dari kecik lagi dia suka sangat main benda alah tuh...

kebetulan semalam agaknya masa kami baru sampai tuh wan baru siap buat karipap dan ada baki doh tuh sikit kat mesin tu...still lembut lagi ...suka lah dia boleh main doh karipap tuh....biasa dia main mesin tu saja je...

suka sangatlah tuh...tu dia tunjuk kat ibu pepas dia dh pusing2 kat mesin tuh...siap nak ubuh inti lagi...dia kan selalu tengok wan / pak ngah dia buat karipap tuh...even papa pun pandai 'claim' tepi karipap tuh...ibu memang haram la tak pandai...nak buat doh tu pun tak pandai huhuhu..

tengok tu siap main sarang karipap tu lagi...dia cakap buat kipap bu...sebut betul2 nas...kan lain jadinya pulak tau....tapi memang kelakar la tengok gelagat budak nih...ralit dia duk main tuh...

tengok tuh...ni boleh kerja ngan wan nih...pagi2 datang uli karipap ngan wan ya...
lama jugaklah lepak rumah wan...wan siap suruh makan sekali....selamat ibu tak payah masak kihkihkih...dan semalam 1st time ibu makan botok2...lagi satu makanan jawa yang ibu try...not bad dan ni pun healthy food jugak...sebenarnya tu lauk mak long dalam pantang....hehehehe jap..jap nak google botok2 ni...semalam lupa pulak nak snap pic

lebih kurang macam ni lah wan bungkus
*kredit to tuan blog

isi dia pulak camni....
*kredit tu tuan blog


with love,

2 comments:

*azni* said...

hati-hati sebab takut tersepit tgn anas kat mesin tu...

amieroziana said...

tu ada atuk dia tengah pantau hehehe thanks azni