Dedikasi

Anas sayang, blog ni ibu dedikasikan untuk anak ibu sayang, segala suka duka anas bersama ibu ngan papa ada tercatat disini, IsyaAllah ibu akan teruskan catatan ini sampai bila2....selain itu blog ini juga untuk papa mengikuti perkembangan ibu ngan anas...anas sayang.....we love you so much muah!! muah!!

Wednesday, June 8, 2011

Tabung






tabung rm5

dulu dah pernah kumpul duit 5 hengget ni...dah banyak dah pastu ntah lupa dah ibu buat belia apa....so, sekarang ibu dah start kumpul balik duit 5 hengget ni...asal ada jer duit RM5 ni terus tak nak guna...terus masuk tabung ni....nnt dah banyak boleh la nak beli apa2....siap papa pun ibu paksa jangan guna duit rm5 tu huhuhuhu....sila masukkan dalam tabung ni....

dan duit 50sen jugak kitorang simpan...ni tabiat ibu dari belum kawin lagi...siap gaduh2 la ngan papa bila papa nak guna duit 50 sen hahah...tapi sekarang papa pulak ynag berjangkit kumpul duit 50 sen tuh...banyak jugaklah yang kita kumpul nih.....

tu pulak tabung anas...papa belikan tabung mickey...ni time baru beli sekarang dah penuh dah dia dah tak boleh angkat dah tabung tu....asal jumpa duit je dia msukkan dalam tabung tu...kadang2 dia selongkar purse ibu jumpa syiling je dia masukkan dalam tabung dia tuh...ibu memang ajar dia menabung dari kecik.... nnt dah penuh kita masuk bank ya nas....

bila ibu snap gambar tabung rm 5 tu pagi tadi....dia siap peace...peace...suruh ambik gambar dia jugak....budak bucuk ni cam demam je pagi tadi badan dia cam panas jer...tapi boleh pis...pis... lagi tuh....

so, korang apa kata jom kita sama2 menabung rm 5 ni...alah untuk suka2 contohnya nak beli apa2 ker atau plan nak gi melancong ke...nnt boleh la guna duit tuh hehehehe time2 terdesak pun boleh pakai....manalah tahu kan....


with love,

2 comments:

Redbloodsnow said...

zie pun menabung gak taw. dah nk penuh dh my tabung. tunggu nk korek je lagi..hehe

amieroziana said...

tahu nnt 11.11.11 korek la kan...hehehe thank visit our blog