Dedikasi

Anas sayang, blog ni ibu dedikasikan untuk anak ibu sayang, segala suka duka anas bersama ibu ngan papa ada tercatat disini, IsyaAllah ibu akan teruskan catatan ini sampai bila2....selain itu blog ini juga untuk papa mengikuti perkembangan ibu ngan anas...anas sayang.....we love you so much muah!! muah!!

Thursday, February 24, 2011

Bihun VS Kopok Keping




ni  minggu papa balik...kalu laki ada kat rumah pagi2 mesti nak sedia sarapan..kalu ibu ngan anas jer ibu tak kisah sangat...kadang2 terus brunch jer...anas memang sarapan dia dh tersedia...coco crunch ke honey star ke campur je ngan susu dia...senang....ni style ibu pemalas memang dari awal ibu ajar makan sarapan nih hehehe

tu bihun goreng tom yam...hahaha kebetulan dalam peti ais ada ayam jer ngan kobis pastu ibu cam blank nak masak apa...pastu tengok ada bihun pastu ada pest tom yam...terus buat bihun goreng tomyam...Alhamdulillah sebab dapat suami yang bedal semua makanan tak cerewet...masak apa pun dia makan jer...banyak koplen kalu sendiri bikin la...hahahaha
 
sebenarnya bukan nak citer pasal bihun goreng pun...tapi dah tersasul dah...sebenarnya nak citer...kalu makan bihun goreng mesti nak kena ada kopok keping kan???? famili ibu memang gitu...tak tahu lah orang lain...tapi rasa kalu kat terengganu memang camtu kan...kalu makan bihun goreng takdok kopok rasa cam tak kena jer...kalu ada lagi best....bihun yg tak berapa sedap pun jadi sedap...saper2 yang tak pernah cuba sila cuba ya...

eh! cakap pasal bihun ni baru aku teringat hari tu fini kata nak goreng bihun masa gathering kat rumah aya tuh...baru aku pasan takdok pun bihun tuh???

with love,

5 comments:

*azni* said...

sama la ngn azni.kalu mkn bihun grg ke mee grg ke mcm tak sah kalu takde kopok keping..hehe..

AMIEROZIANA said...

aa azni kan?? tapi kalu mee goreng saya makan ngan kopok lekor pun sedap gak hahaha

nurroslina said...

mcn mn kes suami yg crewet ni kak(adik laki kak la)..ha3
suka mkn mskan y sy xreti nk msk..kua3(xpro mn,xnk ngaku lg 2,he3)(mskan y mlibatkan santan,gulai la 2).
isteri suka mskan barat..suami plak suka mskan tradisi..mmg jauh benor ctarasa 2..
dia bedal gk apa yg sy msk tp byk bunyi la..siap sruh sy study mskan kesukaan dia nga ma tganu lg..tmenung deng sejenak,bab study nga mentua 2 la..ha3

AMIEROZIANA said...

na, dia kan org kampung memang la suka masakan kampung...ala kan banyak buku resepi maskan kampung tu nak bedal jer lah hehehe...ha kalu na nak tahu na goreng je kopok keping pastu time makan nasi tuh letak sekali mesti dia suka...

nurroslina said...

"kopok keping"yg ni mmg mudah,xplu study2 dh (ph ni xptus la stok kopok keping 2)ha3..
tau se rahsia,nk korek byk lg r,nti nk rasuah kak r..ha3..
thanks kak..