Dedikasi

Anas sayang, blog ni ibu dedikasikan untuk anak ibu sayang, segala suka duka anas bersama ibu ngan papa ada tercatat disini, IsyaAllah ibu akan teruskan catatan ini sampai bila2....selain itu blog ini juga untuk papa mengikuti perkembangan ibu ngan anas...anas sayang.....we love you so much muah!! muah!!

Friday, January 28, 2011

Jangan kita lupa...



ye!!!! setiap tahun cuti raya cina ibu mesti balik kampung......asal cuti balik kampung...asal cuti jer balik kampung....seronok sangat balik kampung...hilang segala masalah serabut kepala oatk nih...tak tahu lah kat kampung cam tenang jer...rindu sangat kat rumah tempat ibu dibesarkan nih...walaupun rumah ni dah banyak dah berubah kalu nak compare ngan masa ibu kecik2 dulu tapi kenangan kami adik beradik kat sini tetap segar dalam ingatan ibu sampai bila2....nak2 kenangan ngan arwah ma...
insyaAllah..hari rabu kitorang gerak balik kampung dari klang...plan nk balik awal tak menjadi...papap ulak ada kerja yg tak boleh nak excuse dah...so takperlah...kita cuti sampai hari isnin...rindu nak kumpul semua adik beradik 9 orang...biar gegar rumah abah tuh...yg pasti yang paling gembira adalah tokki...ibu memang pasti...tengok semua anak2 ada...kecuali cik ikinlah tak boleh nak balik lagi sebab jauh nun di jepun sana..takpe dah tak lama dah cik ikin pun dah nak balik for good dah pun bulan 3 nih...so sabar ya cik ikin...tak sabar nak jumpa tokki, tokma..ayahcik ngan cikna, cekngoh ngan ayah ngoh, ngan airiel,  pok joe, pok yoe, poksa, mokcek, ayah su...mesti sonok nih nas.....
nnt balik ibu bawak anas gi mandi cakoh ya..anas dah la hantu air memang sonok nih...kita wat bbq...pergh!!! wahhh tak sabar la nak balik kampung...cik ikin jangan jeles ya....
 best ni berendam kat sini time panas2 nih...
 air dah la jernih jer...masih bersih belum tercemar lagi....

 rindu sangat ngan suasana kampung ibu...tengok gambar2 ni pun rasa dah macam kat kampung dah...ni semua gambar kat kawasan rumah tokki....anas pun bebas jer bermain kat laman rumah tanpa perlu risau ada orangn ak kidnap ke apa ker....memang aman lah duk kampung...kalu malam tak tutup pintu pun takpe...takde sape nak pecah masuk...kereta tokki pun kadang2 kunci pun tokki tinggal jer dalam kereta...cuba kat sini buat camtuh...tak sampai 1 jam dah lesap dah....
bukan rindu budak nih...budak nih dah memang hari2 duk ngan ibu tapi ibu rindu ngan bilik ibu kat kampung....syok wooo tidur rumah kampung nih...malam2 tak payah aircond or kipas sejuk jer....tidur kena pakai conforter kalu pakai selimut saja memang tak tahan beb...sejuk sangat2...syok wooo tidur.....anas pun kalu tidur kat kampung memang lena sungguh
rindu jugak kat oyang aka nenek ibu (mok)...ibu dulu duk dengan mok...memang sonok duk ngan mok...mok sangat baik dan memahami...suka dengar cerita2 dia...dia selalu cerita kisah lama2 dulu...walaupun mok dah umor 80++ tapi dia still kuat dan tak nyanyuk pun lagi....
dan...airiel pun nak balik...riiiiiiduuuuu sangat kat anak buah moklong sorang nih...dah lama sangat dah tak jumpa...last jumpa sebelum raya hr tu kut...dia singgah masa nak balik kedah...kejap jer tak puas nak main....nnt kat kampung kita main puas2 ya.........nak gomol2 dia..heheheh anas jangan jeles tau....anaspun main sama2 ngan airiel ya...

so, korang camner balik kampung tak cuti nih...walau kemana pun kita pergi sejauh mana sekali pun...kampung halaman tetap dihati...famili tetap menjadi keutamaan kita....jangan sesekali lupa nak jenguk mak ayah kat kampung yang sentiasa merindui kita kan...walaupun ulu seladang mana sekali pun tempat lahir kita...jangan kita lupa....

with love,

1 comment:

cKyN WaN said...

haha saje jah nk bg org jels nih.xpe2 sket je lagi =P