Dedikasi

Anas sayang, blog ni ibu dedikasikan untuk anak ibu sayang, segala suka duka anas bersama ibu ngan papa ada tercatat disini, IsyaAllah ibu akan teruskan catatan ini sampai bila2....selain itu blog ini juga untuk papa mengikuti perkembangan ibu ngan anas...anas sayang.....we love you so much muah!! muah!!

Friday, April 1, 2011

Safi Rania Gold - try la...




korang pakai apa?

bukan apa umur dah ala2 ni kena la jaga kecantikan sikit....cantik tu tak semestinya muka cam siti nurhaliza baru nak cantik kan?? yang penting kita jaga kecantikan untuk suami kita gitu...sebab kalau orang lain tak kata kita cantik pun mesti suami kita kata kita antik kan??? orang lain tak penting yang penting dia yang nak hadap muka kita....

ibu ni bukan jenis yang mekap2 pat lima inci tebal ya...tapi ibu agak jaga jugak la muka ni...tak mekap tak pe yang penting kena bersih gitu....kalu bersih baru lah takde jerawat ke apa bertenggek kat muka...no. 1 mesti bersih....

krim pencuci muka, scrub, krim mata, toner, krim malam dan krim siang

ibu dah dua bulan terjebak pakai safi rania nih...dulu ibu pakai safi yang hijau tuh...tapi memang best pakai safi rania nih...memang ibu rasa perubahan dia...dulu muka ibu kering sangat2...kalu pakai bedak lagi nampak kulit kering tuh....ntah macamana tertarik pulak nak pakai safi rania gold...terus pergi beli full set.....harga dia tak lah mahal sangat....mampu milik la gitu...nak pakai yang mahal2 macam cliniq, lancome, skII tu tak mampu lah...duit belum bersepah lagi hahahaha...

lagipun ibu takut nak tukar2 pakai bab2 muka ni...takut nak lagi cantik terus muka hancur...dulu pernah jugaklah pakai yang macam de'wajahlah, BML la, natasya lah...pastu bila dah banyak kes produk tu tak diiktiraf oleh kementerian kesihatan terus ibu nekad tak nak lagi guna produk2 tuh....

ni pulak serum ngan krim kecantikan

ni ibu share sikit info pasal produk ni ya....manalah ada yang berminat nak pakai....ibu survey2 rata2 yang pakai produk ni sangat berpuas hati...hasilnya setanding ngan produk2 yang lebih mahal...

SEJAK dulu, emas dijadikan perhiasan diraja atau mata wang. Di zaman kegemilangan Ratu Cleopatra di Mesir, beliau menggunakan topeng emas untuk awet muda

Namun, rahsia kecantikan ini tenggelam dalam dunia moden sehinggalah diperkenalkan semula baru-baru ini.

Safi mengeluarkan produk yang menerapkan partikel nano emas 24k dalam rangkaian produk penjagaan kulit terbarunya – Safi Rania Gold.


Produk ini selamat, berkesan dan disahkan halal.

Emas terbukti secara saintifik berkesan mengurangkan kedalaman kedutan. Ia meningkatkan keanjalan kulit dan memperlahankan penyusutan kolagen bagi mencegah kekenduran kulit.

Emas juga merangsang pertumbuhan sel lapisan dasar kulit untuk memastikan pertumbuhan semula sel kulit yang sihat, tegang dan awet muda.

Produk ini mengandungi protein mutiara serta vitamin B3 untuk mencerah dan memulihkan kesegaran wajah.

Safi Rania Gold Serum mengandungi Nano Emas 24K bagi mengurangkan kedalaman kedutan dan garis halus sehingga 55 peratus. Dalam hanya tiga minggu, kulit cerah berseri.

Safi Rania Gold membawakan pelbagai produk antipenuaan untuk tujuan kecantikan kulit, antaranya:


Krim pembersih wajah Safi Rania Gold
Ia membersihkan kulit daripada kotoran, habuk dan daki selain membantu menanggalkan solekan sambil membuatkan kulit segar sepanjang hari.

Gel pembersih wajah Safi Rania Gold
Sesuai untuk kulit kering. Ia lembut pada kulit kerana tidak menghakis emolien semula jadi kulit setiap kali mencuci muka.

Skrub wajah Safi Rania Gold
Ia membantu menanggalkan sel kulit mati untuk menyerlahkan kulit yang sihat berseri. Gunakan dua kali seminggu untuk mendapatkan hasil ketara.

Penyegar Safi Rania Gold
Ia dirumus dengan air mawar bagi membantu menyediakan kulit untuk menyerap lembapan secara optimum. Gunakan penyegar selepas membasuh muka.

Krim kontur mata Safi Rania Gold
Serlahkan kecantikan mata dengan sapuan krim ini siang dan malam.

Krim pelembap siang Safi Rania Gold dengan SPF20PA++
Ia membantu menangani masalah bintik penuaan dan warna kulit tidak sekata, menjadikan kulit cerah dan sihat berseri.

Krim pelembap malam Safi Rania Gold
Kulit kelihatan lebih remaja dan berseri bila bangun setiap pagi.

Krim kecantikan Safi Rania Gold
Ia membantu melenyapkan bintik penuaan dan garis halus. Krim ini boleh digunakan sebagai asas mekap.
ni gambar masa gathering 19.02.2011

ni gambar terbaru...26.03.2011

ada perubahan tak?? dua2 gambar tu diambil pakai camera nikkon ya, dan original tanpa edited... gambar pakai tudung merah tu pakai nikkon d90 kawan ibu...dan tudung coklat tuh pakai nikkon d80 cik ikin....bukan apa kalu satu pakai camera compact kan kata camera trick pulak kan?? gigih ni nak buktikan keberkesanan produk nih....macam la dapat komisyen kan....ala sharing is caring maa....manalah tahu ada yang tercari2 produk apa yang ok kan...so siapa yang terbaca tu boleh la jadikan reference gitu.....


with love,

4 comments:

noorsafone said...

salam kenal ibu...kak noor juga gunakan produk yg sama...

amieroziana said...

salam kenal jugak...ok kan produk ni kak noor?

Anonymous said...

salam.. sy baru nak try safi rania ne..safi ne untuk umur berapa tahun erk? gel pembersih wajah dan peembersih wajah tak sama ke? dan macamana nak guna skrup n bila nak guna? ehehe sory banyak tanya pulak. ;)

Anonymous said...

[p]He also gave a boost [url=http://www.louisvvuittonoutletonline.com]louis vuitton outlet online[/url] to trade online . Avoid the fire drying or prolonged [url=http://www.louisvvuittonoutletonline.com]louis vuitton outlet usa[/url] sun exposure to sunlight . ECCO BARYSH barysh classic wallet:

The classic the ECCO BARYSH of wallet is the ideal choice of accessories for the modern gentleman . Pattern use the the symmetry [url=http://www.louisvvuittonoutletonline.com]louis vuitton outlet[/url] technique in the art of this unique "pied" is organized, full of mean . Salah Barhoum had attended the [url=http://www.louisvvuittonoutletonline.com]louis vuitton outlet mall
[/url] marathon with a friend . Bag cleaning and maintenance methods:
Before each store leather goods, should go for it dust do clean-up, general cortex of the best products on the cortex and maintenance of oil is recommended . The interaction of the people sharing the fluorescent color bag with tide
In 2013, you influx of people has its own beloved bag, Xiao Bian personally very fond of is bright the color of the fluorescence package . His shoulder bag Chanel, the designer was all to his advantage.[/p][p]Pure white bag can also use diluted of 84 disinfectant or bleach treatment, test a small area before use . Prada Prada (Prada SpA) flagship brand, the company also owns Miu Miu, Car Shoe and Church's brands . 6 Miles horse WANLIMA, (ten designer handbags, began in 1927, well-known trademarks in China, the famous best-selling bag brand)
7 Sha Chi SATCHI, bag (10 bag brand, the early 1930s, Italy, the famous international [url=http://www.louisvvuittonoutletonline.com]louis vuitton outlet store[/url] brand)
8 Montagut Montagut (10 designer handbags began in France in 1880, the internationally renowned bag - clothing brand)
Boss Hugo Boss (Hugo Boss was founded in Germany in 1923, the famous bag brand, the German brand, top ten handbags brand)
10 Gucci Europe Gucci Gucci (10 designer handbags, began in 1923 in Florence, Italy, Italy's largest purses Group) . Which is additional, it is used by men and women . sight, made ??of delicate soft calfskin leather soft and smooth, distinguished perfect show, the package body fantastic embroidery and stitching techniques techniques combined show off skills in full bloom in the package surface, the mystery of the strange totem perfectly the African cultural customs at the same time more people had shocked at the designer's exquisite design and wonderful workmanship of the artisans . Spain story: LOEWE youth leisure series
LOEWE traditional leather treatment process performance through the series of handbags and small leather goods . Jimmy Choo Handbag style classic Cayla for evening dress of choice, especially for a romantic Valentine's Day dinner special occasions.[/p]