Dedikasi

Anas sayang, blog ni ibu dedikasikan untuk anak ibu sayang, segala suka duka anas bersama ibu ngan papa ada tercatat disini, IsyaAllah ibu akan teruskan catatan ini sampai bila2....selain itu blog ini juga untuk papa mengikuti perkembangan ibu ngan anas...anas sayang.....we love you so much muah!! muah!!

Friday, May 25, 2012

Samsung Galaxy Tab 7Plus - Ini Anas punya kan???




Dah lama ibu plan nk beli a new handphone...ya la hanphone sony ericson yang papa bagi tuh dah nazak dah...asyik2 kong jer...camera pun flash dah tak boleh pakai maklumlah dah dua kali dia menyelam dalam air  huhuhuhu so, ibu decided nak beli handphone yang canggih sikit la...kang sekarang semua duk pakai smartphone kan...padahal ibu ni bukan jenis gila gadget sangat pun...setakat boleh call/jawab call & sms dah ok lah kan....


dah banyak kali dah keluar masuk kedai handphone...survey2 ngan papa...ibu tak tahu nak beli brand apa...Blackberry ker...Samsung ke....macam2 ada kat kepala nih....tak tahu mana satu nak pilih....tetapi as a mother kan ibu terfikir apa kata ibu beli Samsung Galaxy Tab...sebab dia boleh wat HP jugak...so kat rumah malam2 boleh bagi anas main... sebab ibu ingat lagi masa dia dua tahun lebih ke dia melalak2 nak ipad kat Harvey Norman...ala kat tempat display tuh...ibu ni jenis lemah sikit...bila anak nak apa2 tu rasa ralat pulak kalu tak bagi kan........kebetulan hari tu celcom ada buat tablet fair tu...apalagi beli la Galaxy Tab 7 Plus tuh...


Masa hari ibu oergi tuh...stock dah habis os, esoknya baru boleh collect...gigih ni gi redah Low Yat tuh...ibu ingat nak putih tapi dah habis...hitam jer ada...so hitam pun hitamlah....time ni anas tidur so, ibu pulak yang tak sabar nak tunggu dia bangun...mesti dia excited nih.....


dapat screen protector percuma...tu orang celcom duk pasang lah tuh......terketar2 tangan membayornya huhuh maklumlah sebelum ni pakai hp ehsan papa orang je belikan...ni sendiri bayar mau tak terketar tangan hahaha...padahal Galaxy Tab ni ibu beli memang untuk kegunaan sendiri...tapi ibu tak sabar nak tunjuk kat anas....mak mak memang camni kan....

last...last sekarang




























































dia dah mengaku itu dia punya....hari2 memang duk nga dia... asal ibu ambik jer dia warning ibu...jangan habis bateri tau...amboi!!!!!!!!!ibu tak bawak pun pergi kerja....dah macam2 dah dia download kat dalam tuh....tapi ofkos under ibu punya guidline...setiap hari ibu akan check apa yang dia downloaded skang dia duk gila dowload yang cat talking....girafe talking lah...macam2...

Ibu pun banyak download learning education...cam cara tulis abc, alif bata, colour2 macam2lah....so, far anas sekarang dah kenal dah abc, alif ba ta...pastu semua warna dan shape dia dah tahu dah...Alhamdulillah...InsyaAllah jika digunakan dengan betul gadget2 semua ni banyak manfaat untuk anak2 kita...lain zaman lain cara pendekatan pembelajaran kan..........ini lah niat ibu masa beli Galaxy Tab nih....

So, moral of the story ... I really need a new smart handphone......

ps: papa, kindly take note.

with love,

No comments: