Dedikasi

Anas sayang, blog ni ibu dedikasikan untuk anak ibu sayang, segala suka duka anas bersama ibu ngan papa ada tercatat disini, IsyaAllah ibu akan teruskan catatan ini sampai bila2....selain itu blog ini juga untuk papa mengikuti perkembangan ibu ngan anas...anas sayang.....we love you so much muah!! muah!!

Friday, May 7, 2010

Tahun Ke-2 sebagai ibu





bulan 5 kan ada hari ibu
so, sana sini semua duk wish hari ibu
anas kecik lagi nak wish kat ibu
nak bagi gift kat ibu
tapi papa boleh wakilkan anas bagi ibu hadiah
hehehehe

jadi ibu nih memang syok la wei
mcm dapat mainan yang paling best la dalam dunia ni
sangat2 happy
tak tahu lah nak cakap macamana
best dia lain macam sikit kalu banding ngan best yang lain2 tuh
senang citer orang yg jadi ibu jer yang dapat rasa nih
tapi tak tau la kalu yang tak happy kan

tapi pada yang belum jadi ibu tuh
jangan risau......usaha kena lebih ya
adalah hikmah tuh naper Tuhan bagi lambat jadi ibu
kita kena percaya apa yang ditakdirkan kat kita tu memang bersebab
tu rahsia Allah yang kita tak boleh nak pertikai ya.....

ok
dah merepek2
ibu nak wish happy mother's day buat semua ibu2 yang singgah
tak kira kat blog ker
kat fb ker
semoga anda semua menjadi ibu yang baik dan gembira
ingat tanggungjawab mendidik dan membesarkan anak bukan satu tugas yang mudah

tidak lupa dan tak pernah lupa
Al-fatihah buat armah ma
yang telah 17 tahun meninggalkan kami
namun segala tunjuk ajar dan didikan ma tetap kami ingat
ma seorang ibu yang terbaik
tegas tapi sangat penyayang
garang tapi sangat penyabar
kami semua
abah, kak, abang, jang, cykin dan joe
akan terus mengingati dan merindui ma
sampai bila2
semoga kita berjumpa di syurga

 abah kat kubur arwah ma
tau dan pasti cinta dan rindu abah pada arwah ma takde tukar ganti

abang* berbaju biru.....
walau apa yg berlaku.....pasti pesan arwah ma tetap ada di hatinya

jang, ckyn a.k.a adik & kak
'arwah' tetap hidup di hati kami

joe-si bongsu yang hanya sempat 3 tahun bersama arwah
Alhamdulillah........walau membesar tanpa ibu...tapi jika arwah ada dia mesti bangga  

*tidak boleh mengelak dari menangis jika 'bercerita' pasal arwah
  ada hikmah kenapa dia 'diambil' dulu

dan
untuk mama
mak mertua yang 'sporting'
saya sayang mama
semoga mama sentiasa gembira bermenantukan saya
hehehe

 mama, ibu, anas
citer pasal hari ibu
pasal anak nih
rindu pulak masa anas kecik2 dulu
alah masa baby2 dulu kan
sekarang kan dah kanak2 rebina dah
makin nakal dan bijak
so, ibu belek2 la gambar anas lam folder
wah! windunya.......



sekarang anas dah kanak2 bukan baby lagi
pastu sekolah
pastu masuk u...insyaAllah...ni doa nih
pastu kerja
pastu kahwin
waaaaaaaaaaaa
tak sanggupnya nak pisah ngan anas

anak ibu dah besar
rileks bu!
lambat lagi la bu......
hehehehe

SELAMAT HARI IBU

with love,


2 comments:

Marina Monroe said...

Salam Ziarah, Alhamdulillah..comel anak (Anas) Moga jadi anak yg soleh.
Auntie ucapkan terima kasih, kerna memberi aunty kata2 yg dpt sedikit sebanyak memberi kekuatan. TQ

AMIEROZIANA said...

thanks aunty.....teruja ni aunty singgah kat blog saya...saya selalu baca blog aunty anak beranak hehehe sonok happy family gitu......InsyaAllah......Allah Maha Adil.....