Dedikasi

Anas sayang, blog ni ibu dedikasikan untuk anak ibu sayang, segala suka duka anas bersama ibu ngan papa ada tercatat disini, IsyaAllah ibu akan teruskan catatan ini sampai bila2....selain itu blog ini juga untuk papa mengikuti perkembangan ibu ngan anas...anas sayang.....we love you so much muah!! muah!!

Wednesday, August 12, 2009

Meniarap..

ibu: anas sayang pandang camera sayang posing untuk papa
anas: oh! ibu nak letak kat blog anas ek, nanti papa boleh tengok kan bu


ibu: ya la, papa kan nak tengok perkembangan anas walaupun papa jauh
anas: cak!hai papa, anas dah rajin meniarap tau, selama ni anas tak meniarap sebab anas kan tak sihat so, anas rasa tak selesa la nak meniarap, nanti anas susah nak bernafas. tapi sekarang ni anas dah sihat so anas syok la meniarap hehehehe kan ibu kan?


ibu: anas pandang sini lah
anas: anas nak tengok tv la bu, bunyi cam nenarik jer tu


ibu: naper ni sayang, dah penat ker
anas: tak lah bu, anas geram jer tengok tikar ni, rasa nak geget jer boleh ker bu?



ibu: amboi anak ibu ni dah boleh pusing2 sambil meniarap
anas: ya la, tak lama lagi anas boleh maju kedepan la, pa terror tak anas pa?



ibu: lansung tak layan ibu snap2 ya, excited sangat la tu meniarap tu
anas: sorry la bu anas tengah excited ni...........

sebenarnya anas dah boleh meniarap masa umur dia 4 bulan lagi tapi time tu dia macam tak selesa jer meniarap, bila dia meniarap dia macam nak nangis jer, so ibu takder la paksa2 anas meniarap ke apa kan, sebab ibu ada baca kita jangan nak samakan perkembangan anak kita dengan anak orang lain, setiap baby akan melalui peringkat perkembangan yang berbeza, so ibu takder la risau ker apa ker........
tapi semalam, ibu tinggal anas sorang2 atas katil, tapi ibu letak kat tengah2 la pastu ibu hadang ngan bantal, tapi bila ibu masuk tengok anak ibu dah meniarap dah, terkejut gak la ibu pastu bila ibu terlentang kan dia, dia meniarap lagi.......sukanya ibu, pastu ibu bawak keluar kat depan, bila ibu letak jer dia meniarap, letak jer meniarap.....bangun pagi tadi pun terus meniarap.........
jadi lepas ni ibu kena extra care la sebab anas dah tak boleh ditinggal atas katil lagi, kena letak kat bawah atau latak dalam baby court dia.....
pa, layan video kat bawah ni ya

video

with love,

No comments: