Dedikasi

Anas sayang, blog ni ibu dedikasikan untuk anak ibu sayang, segala suka duka anas bersama ibu ngan papa ada tercatat disini, IsyaAllah ibu akan teruskan catatan ini sampai bila2....selain itu blog ini juga untuk papa mengikuti perkembangan ibu ngan anas...anas sayang.....we love you so much muah!! muah!!

Monday, January 2, 2012

2nd edition of amieroziana


Alhamdulillah....rezeki 2012.....

ni memang lansung tak plan punya...ibu memang tak pernah makan pil perancang...just follow the flow jer...kalu ada rezeki Allah...adalah...kalu takde pun memang kami redha...takde lah meroyan nak tambah anak ke apa memang takde....as per planned ibu nak pregnant this year...maksudnya tahun ni dalam bulan 3 ke 4 gitu baru nak get pregnant...tapi Allah nak bagi rezeki awal...ibu terima dengan gembira...

actually ibu memang macam nih....jenis yang selamba jer....macam dulu masa nak dapat anas...agak lambat jugaklah...dekat 1 year kawin baru lah peknenkan anas...tapi ibu selamba jer...orang keliling dah sibuk dah tanya....biasalah.....org sekeliling sibuk take care lah katakan.....tanya bila nak peknen2...macamkan kuasa tu semua kat tangan kita kan...sabor je lah....lupa tu semua kuasa Allah...

 
ok...sambung citer pasal peknen kali ni pulak...memang ibu betul2 tak sangka dan tak jangkalah....tapi awal2 bulan 12 tuh ibu rasa macam penat semacam jer...kebetulan pulak kat ofis memang banyak kerja...so, ibu fikir penat ni sebab banyak kerjalah kan...kalu balik rumah tu memeng terus melepek lah...lansung dah tak hirau anas kemana semua...terus kebabom tidur....memang mengantuk dan penat sangat2.........

pastu...bila dah 3 minggu dah bulan 12 baru ibu perasan period ibu dah lambat dah pastu bgtau papa...papa pun perasan...so teru pergi beli pregnancy test....balik tu (malam) terus test...tapi masa ibu test tu tak kleuar pulak 2 line....1 lin ejer kuar...so, ibu biarkan jer kat atas peti ais....bila papa naik ibu suruh papa tengok kat atas peti ais tih....papa terus suka2 pastu senyum2 dia kata ada dua line...tapi yang satu lagi tu blur lah......ibu mcm..ada ke tak nih kan.....so, esoknya singgah lagi farmasi beli lagi satu nak test pagi esoknya pulak...................

pagi esok test pun sama jugak blur jugak line yaang lagi satu tuh.........tapi naluri ibu memang dah rasa dah....ibu peknen...sebab dah dapat rasa perubahan kat badan ibu nih...perubahan lain kalu compare ngan nak period....tapi nak kena sahkan jugak...............

.
 
so, tunggu dua tiga hari lagi lah baru beli pregnancy test yang lain pulak....tup2 papa bagi ibu pregnancy test yang digital tuh....hah biar jelas sikit...dah tak keluar line2 dah terus keluar pregnant / not pegnant.....tapi...ada tapinya jugak...esok pagi2 dah bangun tu terus buat test...sekali tak function pulak...dah rendam berminit2 tak kuar apa2 pun....so, kena pergi tukar balik kat gurdian...so kena tunggu lagi sehari....


 

Pagi 31.12.2011 tu papa kerja...so, ibu gigih lah test sorang2 dah tak sabar dah nih....rendam kejap je stick tu kat dalam urine terus keluar pregnant...dan kejap lagi kuar pulak 2-3 tuh...tu menunjukkan date conceice maknanya umur sebenar kandungan kita....biasa kita kira dari hari pertama period kan...tapi test ni dia kira dari date pertama telur kita disenyawakan tuh.....betul ke tak betul Allahuaklam....

kalu ikut doc kira ibu sekarang dah peknenkan anak kedua ibu dah tujuh minggu dah.....alhamdulillah ibu tak alami apa2 alahan lagi buat masa sekarang nih...pening2 loya tuh semua takde...macam biasa jer...cuma cepat letih jer...dan mood nak berjalan tu agak kureng sikit........rasa nk melepak kat rumah jer....pelik nih.....

Mintak2 kali ni anak ibu girl.....

kalu ikut kalendar cina ni pompuan huhuhuhu

lelaki ke pompuan ker....ibu terima semua dan sayang sama jer....abang anas nak baby boy katanya hehehe...so, tunggulah lagi 8 bulan...kita tengok Girl ke Boy...

with love,

7 comments:

MaMa_AdHa said...

tahniah kak

*azni* said...

tahniah..ramai pulak yg preggie thn ni.. ;)

amieroziana said...

thank you azni and umie...tu la nak kejar korang lah ni huhuhu

Sue said...

Tahniah... mesti anas gembira nak dpt adik...

amieroziana said...

sue..mmg dia suka sangat...skang dah bahasakan dia abang hehehe

IBU AQIL said...

tahniah...gee

Anonymous said...

Tahniah...arap2 baby boy